Μήπως έχετε μόνιμα κακή διάθεση; Aυτά τα tips θα σας βοηθήσουν

Η περίοδος που διανύουμε και η πανδημία σίγουρα έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην ψυχολογία μας, που είναι επιβαρυμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθουμε άγχος, εσωτερική πίεση και η εσωστρέφεια να γίνεται ακόμα πιο έντονη καθώς η κοινωνική συναναστροφή δεν μπορεί να γίνεται απρόσκοπτα. Τι γίνεται λοιπόν όταν κάθε πρωί ξυπνάμε ανόρεχτα και χωρίς ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας;

Συγκεντρώσαμε μικρές συμβουλές ευεξίας για να σας βοηθήσουμε να έχετε μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα και να σας βοηθήσουν ν’ αποβάλλεται αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα.

Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας

Μετά τον ύπνο, ο οργανισμός μας έχει αφυδατωθεί και έχει άμεση ανάγκη από ενυδάτωση. Ακόμη και μια ελαφριά αφυδάτωση, της τάξεως του 1-3%, είναι αρκετή για να μειωθεί η ενέργειά μας και να αυξηθεί η κόπωση που νιώθουμε, επομένως φροντίζουμε να πιούμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας μας. Καλό είναι να γνωρίζετε πως  η κατανάλωση νερού το πρωί αποτρέπει τον πονοκέφαλο και ενισχύει την ικανότητα των νεφρών μας να απομακρύνουν τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Δεν ξεχνάμε το πρωινό

Ένα νόστιμο πρωινό μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση στη στιγμή και να μας χαρίσει ενέργεια, ειδικά αν επιλέξουμε έξυπνα τις τροφές που θα βάλουμε στο πιάτο μας. Συμπεριλαμβάνοντας στο πρωινό μας τροφές πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες θα έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια και θα νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Η βρώμη, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το μάνγκο, η κινόα, η μπανάνα και το πολύσπορο ψωμί είναι μερικές τροφές που μπορούν να μας δώσουν άμεση τόνωση.

Δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να περιφέρεται απεριποίητος

Ακόμη κι αν αυτό το διάστημα δουλεύουμε από το σπίτι, είναι σημαντικό να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, ώστε να νιώθουμε καλύτερα. Φυσικά δεν χρειάζονται υπερβολές. Απλά βγάζουμε τις πυτζάμες, φοράμε άνετα ρούχα και αφιερώνουμε λίγο χρόνο στην περιποίηση του δέρματός μας.

Ερχόμαστε σε επαφή με αγαπημένους ανθρώπους

Ακόμα και αν δεν μπορούμε  να συναντηθούμε από κοντά, μια βιντεοκλήση ή ένα παραδοσιακό τηλεφώνημα μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας βγάλει από τις αρνητικές σκέψεις μας.

Εκτιθέμεθα στον ήλιο για λίγο

Ο ήλιος δεν είναι απαραίτητος μόνο για την υγεία μας, αλλά και για την ψυχολογία μας καθώς η έκθεσή μας στο φως κατά διάρκεια της ημέρας συμβάλλει στη ρύθμιση της διάθεσής μας, επηρεάζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσουμε τη βιταμίνη D στον οργανισμό μας, οπότε το όφελος είναι διπλό.

Όσο και αν ακούγεται δύσκολο, κάνουμε γυμναστική

Μόλις μισή ώρα σωματικής άσκησης αρκεί για να αυξήσουμε τις ενδορφίνες μας και κατ’ επέκταση να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, επομένως αξίζει την προσπάθεια, ειδικά όταν νιώθουμε «πεσμένοι» ψυχολογικά.

Ακούμε μουσική

Για να αποσπάσουμε το μυαλό μας από τις σκέψεις που μας αγχώνουν και να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μια δόση αισιοδοξίας, δοκιμάζουμε να ακούσουμε μουσική, προτιμώντας χαρούμενες μελωδίες που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Καθώς η μουσική περνάει στον εγκέφαλό μας, ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, η οποία μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι στη στιγμή.

Μοιραστείτε το