Το πρώτο σύμπτωμα αφορά δερματικά εξογκώματα με φαγούρα , που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα. Ο δεύτερος τύπος εξανθήματος, παρουσιάζει ερυθρότητα και εμφανίζεται συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών. Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο επίμονη και μπορεί να παραμείνει στο σημείο που εμφανίστηκε για μέρες ή και εβδομάδες, εν αντιθέσει με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί σύντομα.
Ένα άλλο σύμπτωμα, που είναι και το πιο σπάνιο παρατηρήθηκε σε άτομα νεαρής ηλικίας. Πρόκειται για πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.
Οι ειδικοί εξηγούν αυτή την περίπτωση λέγοντας πως τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν, ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τη λοίμωξη Covid-19.
«Υπάρχουν κάποια δερματικά συμπτώματα που μοιάζουν με χιονίστρες, που σε ορισμένους εμφανίζονται μόνο αυτά ως συμπτώματα και θα πρέπει να εξεταστούν για λοίμωξη από Covid-19» επισήμανε ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.