Νέα, απόλυτα εστιασμένη θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας! Χωρίς τομές, ράμματα ή ουλές!

Γράφει ο  Κωσταντίνος Λαμπρέτσας - Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος

Η ενδοφλεβική θεραπεία με laser (Endo Venous Laser Ablation - EVLA) ξεκίνησε να εφαρμόζεται πριν από 20 χρόνια (από το 1999) καθιστώντας τη θεραπεία των κιρσών πιο σύγχρονη και ατραυματική έναντι της κλασικής χειρουργικής θεραπείας. Από τότε έχουν καταγραφεί σε διεθνείς κλινικές μελέτες δεκάδες χιλιάδων περιστατικά ενδοφλεβικής θεραπείας των κιρσών με laser, με καλύτερα κλινικά αποτελέσματα έναντι κάθε άλλης διαθέσιμης τεχνικής (κλασικής χειρουργικής ή ενδοφλεβικής).

Σήμερα, παρά την ύπαρξη αρκετών ενδοφλεβικών τεχνικών θεραπείας (rf, ατμός, κόλλα, αφρός, κ.α.) η συντριπτική πλειοψηφία των θεραπειών φλεβικής ανεπάρκειας αντιμετωπίζεται με τη χρήση ενδοφλεβικών laser και σύμφωνα με τις αρμόδιες επιστημονικές εταιρείες σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι η βασική θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας τόσο στη μείζονα όσο και στην ελάσσονα σαφηνή φλέβα.

Η ενδοφλεβική θεραπεία των κιρσών με laser είναι κατάλληλη και για εσάς!

Την τελευταία δεκαετία, το ανώδυνο laser (ELVeS® PainLess 1470nm) με ειδικούς καθετήρες κυκλικής διάχυσης της ενέργειας laser (Radial®), ξεπέρασε τους περιορισμούς που έθεταν οι άλλες τεχνικές (χειρουργικές, ενδοφλεβικές ή παλαιότερες τεχνολογίες laser),  βελτιώνοντας θεαματικά την ποιότητα θεραπείας των κιρσών. Η νέα τεχνολογία συμβάλλει στην επιτυχή εφαρμογή της τεχνικής με λιγότερη ενέργεια, χωρίς πόνο ή κίνδυνο αποχρωματισμού, καψίματος, μετεπεμβατικών εκχυμώσεων, κ.α.

Επιπλέον, διευρύνει σημαντικά τις ενδείξεις θεραπείας, καθιστώντας εφικτή, ασφαλή και αποτελεσματική τη θεραπεία της ανεπάρκειας ακόμη και σε ασθενείς με παχυσαρκία, υπό αντιπηκτική αγωγή, με βηματοδότη, με φλέβες πολύ μεγάλης διαμέτρου ή πολύ επιφανειακές, στην ελάσσονα σαφηνή, σε διατιτραίνουσες, σε κλάδους, κ.α.

Τελευταία εξέλιξη αποτελεί ένας νέος, πολύ λεπτός καθετήρας διπλής εκπομπής laser (Radial slim 2ring, 360μm) που περνά κατευθείαν στη φλέβα μέσα από ένα απλό φλεβοκαθετήρα, χωρίς ανάγκη συρμάτινων οδηγών ή διαστολέα αγγείων. Ο λεπτός καθετήρας επιτρέπει την ενδοφλεβική θεραπεία της ανεπάρκειας σε δύσκολες περιοχές, π.χ. στην ελάσσονα σαφηνή φλέβα, στις διατιτραίνουσες ή σε κλάδους που συχνά αποτελούν αίτιο της ανεπάρκειας. Η ομοιογενής εφαρμογή της ενέργειας σε δύο σημεία, επιτυγχάνει το οριστικό κλείσιμο της πάσχουσας φλέβας με τη χρήση χαμηλής ενέργειας χωρίς κίνδυνο βλάβης των παρακείμενων νεύρων.

Η θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας έχει πλέον καταστεί εντελώς αναίμακτη, αμεσότερη και πολύ πιο ασφαλής. Χωρίς κινδύνους τραυματισμού των νεύρων, μωλωπισμού, αποχρωματισμού του δέρματος, θρομβώσεων, άλλων επιπλοκών ή υποτροπών (νεοαγγείωση). Η συνολική ιατρική πράξη διαρκεί από 20-45 λεπτά, δεν υπάρχουν τομές, ράμματα ή ουλές και ο ασθενής μπορεί, σε συνεννόηση με τον ιατρό του, να επιστρέψει στο σπίτι του ακόμη και την ίδια ημέρα και άμεσα (1-2 ημέρες) στις κανονικές του δραστηριότητες, με εξαίρεση την εξαντλητική άσκηση.

Η εξειδικευμένη διάγνωση είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματική θεραπεία!

Η αμεσότερη διάγνωση μιας φλεβικής νόσου από εξειδικευμένο ιατρό (φλεβολόγο, αγγειολόγο, αγγειοχειρουργό) αποτρέπει τον κίνδυνο βαρύτερων επιπλοκών.

Η εξειδικευμένη διάγνωση με σύγχρονα απεικονιστικά μέσα (triplex αγγείων) είναι απαραίτητη για την πλήρη χαρτογράφηση των αιμοφόρων αγγείων και προσφέρει πλήρη αναλυτικά στοιχεία για την λειτουργική κατάσταση των φλεβών. Η λεπτομερής χαρτογράφηση με υπέρηχο είναι προϋπόθεση για την απόλυτα εστιασμένη θεραπεία, αποτρέποντας τις εκτεταμένες χειρουργικές τομές που ταλαιπωρούν τον ασθενή και καθιστούν μακροχρόνια την μετεγχειρητική αποκατάσταση της υγείας του.

Η ενδοφλεβική αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας πραγματοποιείται από ιατρούς εξειδικευμένους στις ενδοφλεβικές τεχνικές, διασφαλίζοντας την εστιασμένη, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία της νόσου.

Κωσταντίνος Λαμπρέτσας - Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος

Κωσταντίνος Λαμπρέτσας - Αγγειοχειρουργός - Αγγειολόγος

Επιστημονικός Διευθυντής Ιατρικού Κέντρου Λεμφοιδήματος 
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
Ασκληπιού 10, Πυλαία, Τ.Κ 57001
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2310 400 000

Διεύθυνση Ιατρείου
Πλάτωνος 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ  54631
Τηλ. 2310222266
Κιν. 6980123200 
email. info@lambretsas.gr

Μοιραστείτε το