Νιώθετε πώς αρρωσταίνετε; Mε αυτά τα tips θα σταματήσετε το κρυολόγημα

H εποχή που διανύουμε ευνοεί τα κρυολογήματα και τις ιώσεις και δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθουμε πώς «κάτι μας τριγυρίζει». Φυσικά όλοι γνωρίζετε τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε ένα ολιγοήμερο κρυολόγημα που μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

Μήπως όμως να προσέξετε ένα-δυο πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ενοχλητικές συνέπειες του κρυολογήματος και να μην αρρωστήσετε τελικά; Διαβάστε παρακάτω απλές λύσεις που απευθύνονται σε όλους:

Mην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε

Μόλις παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα, εστιάστε στην πολύ καλή ενυδάτωση του οργανισμού σας με πολύ νερό ή και φυσικούς χυμούς φρούτων.

Κάντε σύμμαχό σας το αλάτι

Εάν ξεκινάνε οι γνωστές ενοχλήσεις στον λαιμό, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε το. Το αλάτι βοηθάει στην μείωση της φλεγμονής και καθαρίζει τις βλεννώδεις και ερεθιστικές ουσίες από τον φάρυγγα. Εξαλείφει, επίσης τα βακτηρίδια και τους ιούς, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός κρυολογήματος.

Μιλήστε με τον φαρμακοποιό σας

Μόλις αντιληφθείτε πως το κρυολόγημα είναι κοντά, πηγαίνετε στο φαρμακείο. Πάρτε ένα παυσίπονο για να καταπολεμήσετε τους πόνους στο σώμα και ρωτήστε πώς μπορείτε να  βοηθηθείτε με τη ρινική καταρροή και τα υγρά μάτια.

Ξεκουραστείτε και αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις και ενέργειες

Θα γνωρίζετε βέβαια πως το σώμα σας μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό καλύτερα εάν είστε ξεκούραστοι. Επίσης, αν καταφέρετε να καθίσετε σπίτι, θα αποφύγετε και την μετάδοση του ιού στους συναδέλφους σας στην δουλειά.

Φάτε λίγο μέλι

Αντί να ξεκινήσετε επιτόπου με σιρόπι για τον βήχα, δοκιμάστε να φάτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι ή βάλτε λίγο μέλι σε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι.

Αναπνεύστε ελευθέρα

Αν δεν αναπνέετε σωστά, θα νιώσετε κούραση και εκνευρισμό. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε ένα φυσιολογικό ρινικό σπρέι αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων αλλά ρωτήστε πρώτα τον φαρμακοποιό σας πριν το προμηθευθείτε (για να βρείτε το κατάλληλο ανάλογα με τις ουσίες που περιέχουν).Κάντε συχνά ζεστά ντους καθώς η ζεστή υγρασία μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε την ρινική οδό καλύτερα.

Κάντε τις κατάλληλες αλλαγές στη διατροφή σας

Προτιμήστε κοτόσουπα για μεσημεριανό γεύμα ή για βραδινό καθώς είναι η ευεργετική της δράση μπορεί να σας βοηθήσει και να σας ανακουφίσει. Αποφύγετε το αλκοόλ και το λιπαρό junk food.

Μοιραστείτε το