Αυτές οι, φαινομενικά, αθώες τροφές περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης

Είναι κάποια τρόφιμα που θεωρούνται υγιεινά από τους περισσότερους, ωστόσο αποτελούν θερμιδικές «βόμβες» που μας γεμίζουν με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, πολλές φορές εν αγνοία μας.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια «αθώα» τρόφιμα που δεν είναι αυτό που φαίνονται:

Bινεγκρέτ μπαλσάμικου: Πρόκειται για μια δημοφιλή επιλογή στις σαλάτες που όμως δεν είναι υγιεινή επιλογή. Ξέρετε πώς το αυθεντικό μπαλσάμικο παρασκευάζεται στην Ιταλία και απαιτεί 12 χρόνια ωρίμανσης.; Το μπαλσάμικο ξύδι, βέβαια, που πωλείται ευρέως δεν υποβάλλεται σε αυτή την μακρόχρονη διαδικασία αλλά φτιάχνεται από λευκό ξύδι χρώμα καραμέλας (που δίνει χρώμα αλλά και γλυκύτητα) και άμυλο καλαμποκιού.

Έτοιμοι χυμοί/φρουτοποτά: Οι χυμοί που πωλούνται έτοιμοι στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι συνήθως γεμάτοι ζάχαρη και χωρίς καμία θρεπτική αξία. Καλύτερα να προτιμήσετε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό ή απλά ένα φρούτο.

Σος για μπάρμπεκιου:  Οι περισσότερες σος με τις οποίες συνοδεύουν κρέατα και ψαρικά τα εστιατόρια περιέχουν ζάχαρη. Ειδικά οι σος των ταϊλανδέζικων και των κινέζικων πιάτων περιέχουν σχεδόν όλες τους μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Σάλτσα ντομάτας: Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αλλά πολλές έτοιμες σάλτσες ντομάτας περιέχουν εκτός από τεράστια ποσότητα νατρίου και πολλή ζάχαρη. Με μια γρήγορη βόλτα στο σούπερ μάρκετ, θα δείτε και εσείς πως  οι περισσότερες περιέχουν γύρω στα 5,5 γρ. ανά μερίδα.

Γιαούρτι με γεύσεις: Τα γιαούρτια με γεύσεις, φρούτα και άλλα συνοδευτικά στην πλειοψηφία τους περιέχουν ζάχαρη. Ορισμένα από αυτά περισσότερη και από μια καραμέλα οπότε μην έχετε την ψευδαίσθηση πως καταφύγατε σε μια υγιεινή επιλογή.

Εμφιαλωμένο τσάι: Το πράσινο τσάι μπορεί να θεωρείται ένα υγιεινό ρόφημα, ωστόσο  το συσκευασμένο τσάι μπορεί να περιέχει πολλή ζάχαρη και να καταναλώνετε απλά ένα ακόμα αναψυκτικό.

Μπάρες δημητριακών: Θεωρούνται υγιεινά σνακ που μας γεμίζουν ενέργεια όμως οι περισσότερες από αυτές περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος πριν καταλήξει στο καλάθι σας και στη συνέχεια στο πιάτο σας.

Μοιραστείτε το