Έρευνα: Τα γένια των ανδρών μεταφέρουν περισσότερα μικρόβια σε σχέση με το τρίχωμα των σκύλων!

Tα γένια στους άνδρες είναι εδώ και χρόνια μια μόδα στην οποία υποκύπτουν ολοένα και περισσότεροι. Η μοντέρνα εμφάνιση μπορεί να είναι το βασικό ζητούμενο για τον ανδρικό πληθυσμό αλλά η υγιεινή της περιοχής είναι πολύ πιο σημαντική, επιμένουν οι ειδικοί.

Μια ομάδα Ελβετών επιστημόνων εντόπισαν βακτήρια επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία στα δείγματα ανδρικής γενειάδας, τονίζοντας πως οι τρίχες στο πρόσωπο μπορεί να γίνουν  το μέσο για να μεταφερθούν στον οργανισμό μικρόβια και μάλιστα περισσότερα από αυτά που κουβαλούν στο τρίχωμά τους τα σκυλιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα στην βρετανική «Daily Mail, το τρίχωμα ορισμένων σκύλων που συμμετείχαν στην έρευνα είχε λιγότερα μικρόβια σε σχέση με το ανδρικό δέρμα. Οι επιστήμονες, οι οποίοι θέλησαν να διερευνήσουν αν υπήρχε ο κίνδυνος για τους ανθρώπους να προσβληθούν από ασθένεια που είχαν τα τετράποδα, υπέβαλαν 30 σκύλους σε μαγνητική τομογραφία μελετώντας το τρίχωμα στο λαιμό τους. Έκαναν το ίδιο και με το δείγμα από τη γενειάδα 18 ανδρών και στη συνέχεια τα συνέκριναν. 

Τα συμπεράσματά τους ήταν απόλυτα σαφή σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Αντρέα Γκουτσάιτ:  «Οι ερευνητές βρήκαν ένα σημαντικά υψηλότερο φορτίο βακτηρίων σε δείγματα που λήφθηκαν από ανδρικές γενειάδες σε σύγκριση με το τρίχωμα των σκύλων».

Τα σκυλιά ήταν τελικά φορείς λιγότερων μικροβίων

Η ανάλυση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι ειδικοί φανέρωσαν πως οι γενειοφόροι άνδρες, ηλικίας από 18 έως 76 ετών, που συμμετείχαν είχαν πολύ υψηλά επίπεδα μικροβίων, ωστόσο μόνο 23 από τους 30 σκύλους είχαν υψηλά επίπεδα μικροβίων (οι υπόλοιποι είχαν μέτρια). Αυτό που τόνισαν οι ειδικοί είναι το γεγονός πως μια μικρή ομάδα ανδρών, επτά από τους συνολικά 18 άνδρες, «φιλοξενούσαν» στα γένια τους μικρόβια που αποτελούσαν απειλή για την ανθρώπινη υγεία!

«Με βάση τα ευρήματα αυτά, τα σκυλιά μπορούν να θεωρηθούν πιο καθαρά σε σύγκριση με τους γενειοφόρους άνδρες», κατέληξε ο επικεφαλής της μελέτης.

Μοιραστείτε το