Ποιες τροφές να αποφύγετε εάν αρρωστήσετε!

Αν αυτή την περίοδο ταλαιπωρείστε από κάποια ίωση, σίγουρα το φαγητό είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε. Αν και ίσως γνωρίζετε τις τροφές που ενδείκνυνται σε περίπτωση ίωσης, κρυολογήματος, συναχιού, κλπ (σούπες, φρέσκοι χυμοί και φρούτα, κ.α.), μάλλον θα πρέπει να μάθετε και κάποιες τροφές που καλό είναι να αποφεύγονται:

Ο καφές: δεν θα σας κάνει κακό να αποφύγετε την καφεΐνη αυτό το διάστημα καθώς είναι διουρητική και οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση. Και αυτό γιατί όταν είμαστε άρρωστοι, ο οργανισμός πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένος. Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πούμε πως πρέπει να αποφεύγετε τον καφέ σε περίπτωση γαστρεντερίτιδας ή στομαχικού πόνου.

Το αλκοόλ: αν και μάλλον δεν θα έχετε διάθεση να βγείτε για ποτό αλλά, σε κάθε περίπτωση, να ξέρετε πως το αλκοόλ μπορεί να σας προκαλέσει αφυδάτωση και ναυτία.

Το γάλα: η κατανάλωση γαλακτοκομικών, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη βλέννα  στην περιοχή του λαιμού. Δεν είναι ακόμα πλήρως εξακριβωμένο, οπότε κόψτε τα ή ελαττώστε τα, αν πραγματικά σας προκαλούν ενόχληση, σε περίπτωση που σας πονάει ο λαιμός.

Τα γλυκά: αποφύγετε την ζάχαρη καθώς η κατανάλωσή της καταστέλλει προσωρινά την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να καταπολεμήσουν τα βακτήρια.

Τα αναψυκτικά: δεν ενισχύουν καθόλου τον οργανισμό σας, είναι γεμάτα ζάχαρη και γλυκαντικές ουσίες που δεν διασπώνται από τον οργανισμό και ενδέχεται να σας προκαλέσουν φούσκωμα  και κράμπες στην κοιλιά

Τηγανητά και βαριά φαγητά: επιβαρύνουν την πέψη μας και ίσως νιώσετε ναυτία ενώ πιθανό είναι να ενεργοποιηθούν και οι μυϊκοί σπασμοί του εντέρου. Αν μάλιστα περιέχουν και πολύ αλάτι ή καρυκεύματα, θα νιώσετε ακόμη χειρότερα.

Μοιραστείτε το