Υγιεινή διατροφή: 10 υγιεινές τροφές με σχεδόν μηδενικές θερμίδες

Αν βρίσκεστε σε διαδικασία να ελέγξετε το βάρος και να μειώσετε τα κιλά σας, η ποσότητα και η ποιότητα των θερμίδων παίζουν σημαντικό ρόλο. Για να το πετύχετε αυτό , θα πρέπει να ξεχάσετε για λίγο τις «θερμιδικές βόμβες» και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να βάλετε στο πιάτο σας  περισσότερα τρόφιμα χαμηλών θερμίδων, όπως φρούτα και λαχανικά.

Ο σύντομος οδηγός μας θα σας βοηθήσει να έλθετε ένα βήμα πιο κοντά στον σκοπό σας και αλλά και να εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με πολύτιμα  συστατικά. Eπιλέξτε λοιπόν:

Μήλα

Γνωρίζετε πώς ένα φλιτζάνι με φέτες μήλου (125 γραμμάρια) έχει 57 θερμίδες και σχεδόν τρία γραμμάρια διαιτητικών ινών;

Ρόκα

Mια νόστιμη επιλογή με ιδιαίτερη γεύση. Χρησιμοποιείται συνήθως σε σαλάτες, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, ασβέστιο και κάλιο. Και από θερμίδες; Το μισό φλυτζάνι (10 γραμμάρια) ρόκας έχει μόνο 3 θερμίδες.

Μπρόκολο

O βασιλιάς των πράσινων λαχανικών είναι μια βόμβα υγείας καθώς αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά στον πλανήτη. Ένα φλιτζάνι (91 γραμμάρια) μπρόκολο έχει μόνο 31 θερμίδες και πάνω από 100% της ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι κάθε ημέρα.

Σπαράγγια

Ένα φλιτζάνι σπαράγγια (134 γραμμάρια) έχει μόνο 27 θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ, παρέχοντας το 70% και το 17% των ουσιών, αντίστοιχα.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Μπορείτε να τα καταναλώσετε ωμά η μαγειρεμένα και να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από βλάβες του DNA, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C. Αυτή η διατροφική επιλογή έχει μόνο 38 θερμίδες ανά φλιτζάνι (88 γραμμάρια).

Καρότα

Δημοφιλής επιλογή, γεμάτη βιταμίνες που οι περισσότεροι τα συνδέουν την  καλή όραση, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε βιταμίνη Α. Η λήψη αρκετής βιταμίνης Α είναι απαραίτητη για την σωστή όραση. Μια μερίδα (128 γραμμάρια) καρότων έχει μόνο 53 θερμίδες και πάνω από 400% της βιταμίνης Α.

Λάχανο

Eίτε επιλέξετε το πράσινο, είτε αυτό με το μωβ φύλλα, πρόκειται για μια πολύ υγιεινή επιλογή για τη σαλάτα σας. Είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και περιέχει μόνο 22 θερμίδες ανά φλιτζάνι (89 γραμμάρια).

Μανταρίνια Κλιμεντίνες

Αγαπημένο φρούτο στην Ελλάδα, αποτελεί ένα ιδανικό σνακ που περιέχει πολλή βιταμίνη C και μόνο 35 θερμίδες ανα φρούτο μεσαίου μεγέθους.

Αγγούρια

Μια δροσερή επιλογή καθώς πρόκειται για λαχανικό που αποτελείται κυρίως από νερό. Το μισό φλιτζάνι κομμένο αγγούρι περιέχει έχει μόνο 8 θερμίδες.

Σέλινο

Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά τρόφιμα χαμηλών θερμίδων με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Υπάρχουν μόνο 18 θερμίδες σε ένα φλυτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλοκομμένο σέλινο και πολλά οφέλη για τον οργανισμό σας.

Μοιραστείτε το