Οι καλύτερες καλοκαιρινές τροφές για ενυδάτωση

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η διατροφή μας πρέπει να στηρίζεται στην επαρκή και σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, παράμετρος σημαντική για να αποφύγουμε την αφυδάτωση.

Η αφυδάτωση είναι επιβλαβής για την υγεία και μπορεί να γίνει αντιληπτή με συμπτώματα όπως η κόπωση, ο πονοκέφαλος, τα δερματικά προβλήματα, οι μυϊκές κράμπες και η υπόταση.

Η καλοκαιρινή διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας με τις εξής θρεπτικές επιλογές:

Αγγούρι

Έχει 95% περιεκτικότητα σε νερό. Αποτελείται, δηλαδή, σχεδόν αποκλειστικά από νερό και επίσης δίνει μια μικρή ποσότητα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Κ, κάλιο και μαγνήσιο. Το αγγούρι ελάχιστες θερμίδες, μόλις 8 ανά μερίδα 52 γραμμαρίων.

Καρπούζι

Ο βασιλιάς του καλοκαιριού έχει 92% περιεκτικότητα σε νερό. Μόλις ένα φλιτζάνι καρπούζι (154 γρ.) παρέχει 118 ml νερό, μόνο 46 θερμίδες, καθώς και φυτικές ίνες, βιταμίνες C και Α και μαγνήσιο.

Ροδάκινο

Πεντανόστιμο και μυρωδάτο φρούτο που περιέχει 89% περιεκτικότητα σε νερό και παράλληλα παρέχει βιταμίνες Α, C και Β, καθώς και κάλιο. Όταν καταναλώνεται με τη φλούδα του προσφέρει επίσης ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών.

Κολοκύθι

Άλλη μία τροφή γεμάτη με νερό- συγκεκριμένα φθάνει το 94%. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε νερό, το κολοκύθι είναι πολύ φτωχό σε θερμίδες. Θυμηθείτε πως ένα φλιτζάνι (124 γρ.) δίνει μόλις 20 θερμίδες, ενώ καλύπτει το 35% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C.

Ντομάτα

Η ντομάτα είναι συνυφασμένη με το καλοκαίρι, μέσα από δροσερές σαλάτες και υπέροχα μαγειρευτά. Μία μέτρια ντομάτα παρέχει 118 ml νερό, βιταμίνες Α και C και λυκοπένιο, ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό που προστατεύει την καρδιά και έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Σέλινο

Το λαχανικό αυτό δεν περιέχει μόνο 95% περιεκτικότητα σε νερό αλλά παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Κ και καλίου, συστατικά που προστατεύουν από την καρδιοπάθεια και τις σκελετικές παθήσεις όπως η οστεοπόρωση.

Μοιραστείτε το