Υγιεινές τροφές που θα σας βοηθήσουν τις καύσεις του λίπους και την απώλεια βάρους.

Αν και για σας ο Μάιος είναι “ο μήνας της δίαιτας” και επιδιώκετε την απώλεια βάρους λίγο πριν το καλοκαίρι, ακολουθούν μερικές υγιεινές προτάσεις διατροφής που θα συνδράμουν στην  προσπάθειά σας. Οι τροφές αυτές θα σας χορτάσουν αλλά και θα σας βοηθήσουν με τις πολυπόθητες καύσεις λίπους. Εάν αυτές οι τροφές συνδυαστούν με κάποια ήπια άσκηση - ακόμα και ένα μισάωρο καθημερινό περπάτημα - τότε θα έχετε βοηθήσει σημαντικά τον οργανισμό σας να χάσει πόντους και βάρος:

Το γιαούρτι

Υγιεινή τροφή, όσο λίγες, με αρκετή πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Θα σας βοηθήσει σημαντικά καθώς ο οργανισμός ξοδεύει περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) για να αφομοιώσει την πρωτεΐνη από ό,τι τους υδατάνθρακες. Επίσης, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να διέλθει το γιαούρτι από το πεπτικό σας σύστημα άρα θα νιώθετε πληρότητα για αρκετή ώρα, αποφεύγοντας λιγούρες και άσκοπα τσιμπολογήματα.

Την κινόα

Συγκαταλέγεται στις “υπερτροφές” και περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, ενώ σας γεμίζει παράλληλα με σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την εντάξετε στο διαιτολόγιο σας καθώς μπορεί να αντικαταστήσει το ρύζι  στα γεύματά σας ενώ χρησιμοποιείται και σε σαλάτες, κ.α

Τα αυγά

Μια εξαιρετική επιλογή γεμάτη, άριστης ποιότητας, άπαχη πρωτεΐνη. Μάλιστα, έχει αποδειχτεί πως η κατανάλωση αυγών στο πρωινό προκαλεί μεγαλύτερο κορεσμό, μικρότερες διακυμάνσεις στα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης, καθώς και μικρότερη πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα.

Κανέλα

Έρευνες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που θα βοηθήσει να τιθασεύσετε την όρεξή σας και τις απότομες λιγούρες . Προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ σας, στα φρούτα σας  ή στο γιαούρτι για να προσθέσετε γλυκύτητα, χωρίς να φορτωθείτε θερμίδες.

Καυτερές πιπεριές

Το μυστικό που κρύβεται στις καυτερές πιπεριές είναι η ουσία καψαϊκίνη. Η συγκεκριμένη ουσία έχει αποδειχτεί ότι περιορίζει την όρεξη και επιταχύνει ελαφρώς τον μεταβολισμό.

Πράσινο τσαι

Αυτό μάλλον θα το γνωρίζατε καθώς το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικών που μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό. Συνήθως συστήνεται να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Θυμηθείτε πάντως να μην υπερβάλετε με συγκεκριμένες ομάδες τροφών καθώς η απώλεια βάρους, για να έχει διάρκεια και να γίνεται με ασφάλεια, προϋποθέτει ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

Μοιραστείτε το