Η τροφή που αποτρέπει την επιδείνωση ενός επικίνδυνου καρκίνου!

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, οι ξηροί καρποί είναι μια πολύ ωφέλιμη τροφή για τους πάσχοντες από καρκίνο του εντέρου, ακόμη και όταν αυτός είναι τρίτου σταδίου και μειώνει τον κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Γέηλ, με επικεφαλής τον Τσαρλς Φουξ, διευθυντή του Κέντρου Καρκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ογκολογίας "Journal of Clinical Oncology”, παρακολούθησαν 826 άτομα σε μια κλινική δοκιμή επί 6,5 χρόνια κατά μέσο όρο. Όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην έρευνα, είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου και χημειοθεραπεία. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν δυο ομάδες όπου η μία κατανάλωνε τουλάχιστον δύο μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα και η άλλη δεν περιέλαβε ξηρούς καρπούς στο διαιτολόγιο της. Η πρώτη ομάδα είχε κατά μέσο όρο 42% βελτίωση στην επιβίωση με ύφεση του καρκίνου και 57% βελτίωση στη συνολική επιβίωση (παράταση ζωής), σε σχέση με όσους ασθενείς δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς.

«Η περαιτέρω ανάλυση αποκάλυψε ότι η ελεύθερη νόσου επιβίωση αυξήθηκε κατά 46% μεταξύ της υποομάδας των ασθενών που έτρωγαν ξηρούς καρπούς, όπως φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους και πεκάν. Αντιθέτως, το  φιστίκι δεν είχε παρόμοια δράση», εξηγεί ο Δρ Τσαρλς Φουκς, συγγραφέας της μελέτης.

Πολλές είναι οι μελέτες που αναδεικνύουν και αποδεικνύουν πόσο καλό κάνουν οι ξηροί καρποί στην υγεία μας. Ανάμεσα στα άλλα μειώνουν την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη βοηθώντας έτσι στη ρύθμιση του σακχάρου ενώ μας βοηθάνε να διατηρήσουνε ιδανικό βάρος καθώς ικανοποιούν την πείνα μας και μας γεμίζουν ενέργεια.

Είναι λάθος να τους αποφεύγει κάποιος, εξαιτίας της ψευδαίσθησης πως παχαίνουν, καθώς έχει αποδειχτεί πως όσοι τρώνε συχνά ξηρούς καρπούς, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους. Αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνουμε κάθε φορά.

Μοιραστείτε το