Η άσκηση προσφέρει πάντα περισσότερα!

Η άσκηση αποτελεί έναν από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους για να διατηρεί κανείς την σωματική αλλά και πνευματική του υγεία. Αν η φρενήρης καθημερινότητα και η έλλειψη χρόνου σας έχουν κάνει να ξεχάσετε ακόμα και έναν απλό περίπατο, οι λόγοι που σας παραθέτουμε παρακάτω θα σας θυμίσουν ξανά πως πρέπει να προσέχετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας. Η άσκηση λοιπόν πρέπει να είναι μέρος της ζωής σας γιατί:

Βοηθά την εγκεφαλική λειτουργία: η γυμναστική, αποδεδειγμένα μπορεί να βελτιώσει την μνήμη και την συγκέντρωση, καθώς αυξάνει τη σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που παίζει σημαντικό ρόλο στις δύο αυτές διαδικασίες.

Χαρίζει ενέργεια και ευεξία και μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας στον οργανισμό: η γυμναστική, αποδεδειγμένα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς επιτρέπει σε περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στα κύτταρά.

Είναι πρόληψη για σοβαρές νόσους και ασπίδα υγείας για ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια, το έμφραγμα, ο διαβήτης, η υπέρταση, η αρθρίτιδα, κ.α.

Προφυλάσσει τη καρδιά: με τη σωστή καθοδήγηση και χωρίς υπερβολές, η άσκηση μπορεί να κάνει την καρδιά μας, αλλά και το καρδιαγγειακό σύστημα, πιο δυνατά μιας το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα και το σώμα μας σταματάει να κουράζεται τόσο γρήγορα.

Είναι αγχολυτική και ο πιο φυσικός τρόπος για να διοχετεύετε την ένταση της ημέρας και να μειώσετε το στρες. Η τακτική γυμναστική έχει αποδειχθεί πως ελαττώνει τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη.

Βελτιώνει τις σωματικές επιδόσεις , τη σωματική κατάσταση και την αντοχή μας καθώς οι μύες δυναμώνουν και γίνονται πιο ευλύγιστοι.

Μας βοηθά να χάσουμε κιλά ή να διατηρήσουμε το βάρος μας: η γυμναστική σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή αποτελούν την πιο υγιεινή και ασφαλή λύση.

Η άσκηση είναι πολύτιμη σε κάθε ηλικία και μπορεί να μας χαρίσει πολλά οφέλη, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει και σας ευχαριστεί και μην την εγκαταλείψετε ποτέ!

Μοιραστείτε το