Ποιο καλοκαιρινό φρούτο δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή σας και γιατί;

Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι πραγματικά ένας διατροφικός θησαυρός γεμάτα γεύση και δροσιά. Στα υπέρ τους συγκαταλέγονται φυσικά και τα πολλά θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν, παράλληλα με την ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Μια πολύ καλή και γευστική πρόταση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι το νεκταρίνι το οποίο συγκεντρώνει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, αποτελώντας μια ιδανική επιλογή για την παραλία ή την εξοχή τώρα το καλοκαίρι. Το φρούτο αυτό προήλθε από τη διασταύρωση του ροδάκινου με το μήλο και σύμφωνα με το «μύθο» δημιουργήθηκε από κάποιον γεωπόνο ο οποίος ήταν αλλεργικός στο χνούδι του ροδάκινου.

Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους που καθιστούν το ευωδιαστό και θρεπτικό νεκταρίνι, σημαντικό για τη διατροφή αλλά και για την υγεία μας:

  • Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών που βοηθά την καλή λειτουργία του εντέρου και δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού, αποτρέποντας τα βλαβερά τσιμπολογήματα.
  • Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, Ε και C που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνουν καλό στην υγεία των ματιών.
  • Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος.
  • Αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, το οποίο βοηθά την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και διαθέτει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών.
  • Έχει και καρδιο-προστατευτική δράση.
  • Αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για όλους, ακόμα και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς ένα νεκταρίνι μεσαίου μεγέθους περιέχει μόλις 50 θερμίδες και όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που προαναφέραμε.
Μοιραστείτε το