Καινοτομία: Aναπτύσσεται ισχυρή χημειοθεραπεία που σκοτώνει τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους 

Αισιόδοξα είναι τα νέα από ερευνητές του «City of Hope», ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς έρευνας και θεραπείας του καρκίνου στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανέπτυξαν στοχευμένη χημειοθεραπεία ικανή να σκοτώσει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους.

Οι ειδικοί αρχικά πήραν μια πρωτεΐνη, το πυρηνικό αντιγόνο πολλαπλασιαζόμενων κυττάρων (PCNA) , που κάποτε θεωρούνταν πολύ δύσκολη για στοχευμένη θεραπεία, και ανέπτυξαν -σε προκλινική έρευνα- μια στοχευμένη χημειοθεραπεία που έχει δώσει ενδείξεις πως μπορεί να εξοντώσει όλους τους συμπαγείς όγκους.

Το ερευνητικό μικρό μόριο που αναπτύχθηκε προκάλεσε το θάνατο των καρκινικών κυττάρων, αλλά δεν διέκοψε τον αναπαραγωγικό κύκλο των υγιών βλαστικών κυττάρων, αναφέρουν οι επιστήμονες. Η ομάδα πάντως συνεχίζει να μελετά τους θεμελιώδεις μηχανισμούς- οι οποίοι κάνουν αυτή τη θεραπεία που πολεμά τον καρκίνο να λειτουργεί στο εργαστήριο -σε πρώτη φάση -και σημειώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κλινική δοκιμή φάσης 1 που επιχειρεί να σκιαγραφήσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι ερευνητές  δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Chemical Biology».

 

Μοιραστείτε το