Υγιεινή διατροφή: Food trends για καλύτερη υγεία

H υγιεινή διατροφή δεν είναι ανάγκη να περιλαμβάνει περίπλοκες και ακριβές επιλογές για το τραπέζι μας, αλλά αφορά κάποιες αλλαγές που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε καλές συνήθειες, διαχρονικά, όσον αφορά στο φαγητό μας. Οι νέες τάσεις στην υγιεινή διατροφή συνοψίζονται ως εξής:

Περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι πολύ σημαντική για την καλή υγεία στο σύνολό της και είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε μόνο στην φυτική. Καταναλώνοντας περισσότερα όσπρια , λαμβάνουμε άφθονα θρεπτικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, με μηδέν κορεσμένα λιπαρά.

Σπιτικό φαγητό σε τακτική βάση

Μπορεί η λύση του fast food και του delivery να είναι μια ευκολία στην καθημερινότητα, όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα μαγειρεμένο γεύμα από το σπίτι, όσο απλό και να είναι. Στη δεύτερη περίπτωση είμαστε σίγουροι για τις πρώτες ύλες και τον τρόπο παρασκευής του γεύματος, άρα και για τη θρεπτική του αξία.

Vegeterian επιλογές

Η χορτοφαγική διατροφή είναι εξαιρετική επιλογή για τον οργανισμό μας και πολύ φιλική για το περιβάλλον, καθώς η βιομηχανία κρέατος είναι μια παγκόσμια βιομηχανία με τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Επιλέγοντας εγχώρια φρέσκα φρούτα και λαχανικά υποστηρίζουμε αυτή την τάση ενώ φροντίζουμε παράλληλα τον εαυτό μας.

Μέλι αντί για ζάχαρη 

Είναι διαδεδομένο να αντικαθίσταται πια η ζάχαρη με φυσικά γλυκαντικά και το μέλι αποτελεί καλύτερη επιλογή.

Περισσότερα θαλασσινά και ψάρια

Πολλά ψάρια περιέχουν πολύτιμα λιπαρά ω3, ενώ τα περισσότερα θαλασσινά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, χωρίς περιττές θερμίδες. Η διατροφική αυτή τάση αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Βιωσιμότητα και λιγότερο πλαστικό στη συσκευασία

Τα "πράσινα" προϊόντα κερδίζουν έδαφος, χρειάζεται όμως να κλείνουμε τα αυτιά στις σειρήνες του marketing και να θυμόμαστε πως, αν επιλέγουμε κατά βάση φρέσκα, ντόπια προϊόντα, είμαστε μέρος αυτής της σημαντικής αλλαγής.

Η τάση αυτή συμπαρασύρει και τη συσκευασία όπου χρησιμοποιείται λιγότερο πλαστικό και περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά.

Μοιραστείτε το