Σύνδρομο του New Brunswick - Tι συμβαίνει με το παντελώς άγνωστο σύνδρομο;

Mια μυστηριώδης νέα ασθένεια έχει στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους στον Καναδά, η οποία χαρακτηρίζεται άγνωστη και «χτυπά» την εγκεφαλική λειτουργία. Πρόκειται για νευρολογική νόσο που προκαλεί επιδείνωση της υγείας του ασθενούς, ενώ μεταξύ των συμπτωμάτων είναι οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις, απώλεια μνήμης, δυσκολία στο περπάτημα και προβλήματα ισορροπίας.

Πήρε την ονομασία «Σύνδρομο του New Brunswick» από την περιοχή όπου εντοπίστηκε αρχικά, ενώ μέχρι στιγμής έχει προσβάλει τουλάχιστον 48 άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 85 ετών, χωρίς να δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε άνδρες ή γυναίκες. Επιστήμονες και αξιωματούχοι υγείας από το New Brunswick, εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της νόσου. Συγκροτήθηκε μάλιστα επιτροπή εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να επισπευστεί η έρευνα για το «σύμπλεγμα νευρολογικού συνδρόμου άγνωστης αιτίας του New Brunswick».

«Η ανακάλυψη ενός δυνητικά νέου και άγνωστου συνδρόμου είναι τρομακτική», δήλωσε η υπουργός Υγείας του New Brunswick, Dorothy Shephard, σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Πέμπτη, προσθέτοντας ότι η εμφάνιση της ασθένειας έχει προκαλέσει ανησυχία στους ντόπιους.

Άγνωστες οι αιτίες του συνδρόμου

«Οι άνθρωποι ανησυχούν και ρωτούν αν το σύνδρομο έχει αιτία περιβαλλοντικά, γενετικά  ή οφείλεται σε κάτι άλλο» δηλώνουν οι ειδικοί στους  New York Times.

Επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί ενώ αξιωματούχοι υγείας έχουν εξετάσει πιθανή έκθεση στο περιβάλλον και στα ζώα, αλλά επικρατεί αβεβαιότητα.

«Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε κάθε πιθανότητα και, ελπίζουμε. Δεν έχουμε κάποια περιβαλλοντική ή γενετική αιτία, ούτε απόδειξη ότι προέρχεται από φαρμακευτική αγωγή. Δεν έχουμε καμία γνωστή αιτία» δήλωσε ένας από τους συμπροέδρους της επιτροπής, ο Δρ Edouard Hendriks. Η άλλη επικεφαλής, η Δρ. Natalie Banville, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να δοθεί συμβουλή στους ανθρώπους για το πώς - ή εάν-μπορούν να προστατευτούν από την ασθένεια, καθώς οι ειδικοί δεν έχουν προσδιορίσει από πού προήλθε.

Αυτή τη στιγμή ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης από τοξίνες, βακτήρια κ.α και οι ειδικοί ελπίζουν πως θα έχουν μια καλύτερη εικόνα το προσεχές διάστημα.

Μοιραστείτε το