Άσκηση: Απλές και εύκολες αλλαγές για να αυξήσετε την καύση λίπους

Aν η καύση λίπους είναι ζητούμενο για εσάς και θέλετε να κάνετε την άσκησή σας πιο αποδοτική, υπάρχουν εύκολες αλλαγές που θα ενισχύσουν την προσπάθειά σας. Μπορείτε έτσι να  βελτιστοποιήσετε την καύση λίπους και να δείτε συντομότερα την πολυπόθητη αλλαγή στο σώμα σας.

Δοκιμάστε λοιπόν τις εξής μικρές τροποποιήσεις στον τρόπο που γυμνάζεστε:

Κάντε 7 επαναλήψεις

Για να πυροδοτήσετε το μεταβολισμό σας, χρειάζεστε λιγότερες επαναλήψεις με μεγαλύτερα βάρη, σύμφωνα με το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Αθλητικής και Φυσικής Εκπαίδευσης. Βάλτε στόχο να "βγάζετε” 7 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση.

Αυξήστε την ένταση

Οι έντονες και εκρηκτικές κινήσεις θα εμπλέξουν περισσότερες μυϊκές ίνες και θα κάψετε περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι αν κάνετε τις ίδιες ασκήσεις πιο αργά, σύμφωνα με μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μπαλ. Συνδυάστε 4-5 σετ που θα περιλαμβάνουν 2 γρήγορα σετ με λιγότερες επαναλήψεις και 2-3 σετ με φυσιολογική ταχύτητα και περισσότερες επαναλήψεις.

Αλλάξτε το διάλειμμά σας

Μπορείτε να αυξήσετε την καύση θερμίδων ακόμα και κατά 50%, αρκεί να μειώσετε το χρόνο που ξεκουράζεστε ανάμεσα στα σετ από τα 2-3 λεπτά στα 30 δευτερόλεπτα, προτείνουν οι ερευνητές από το Κολέγιο του Νιου Τζέρσι. Όμως, μην κάνετε αμέσως αυτήν την αλλαγή αλλά ακούστε πρώτα το σώμα σας, δίνοντάς του χρόνο να ηρεμεί και να προσαρμοστεί σε κάθε αλλαγή.

Φροντίστε να εναλλάσσετε τα βάρη

Νομίζετε ότι πρέπει να σηκώνετε αρκετά κιλά για να χάσετε λίπος; Η αλήθεια είναι ότι αυτό ισχύει, αλλά όχι απόλυτα. Τα μεγαλύτερα βάρη σας βοηθούν να καίτε θερμίδες και μετά την άσκηση που συνεχίζει να δουλεύει ο μεταβολισμός. Ωστόσο, ερευνητές από το Κολέγιο του Νιου Τζέρσι λένε πως με τα πιο μικρά βάρη μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες σε μια προπόνηση. Τι συστήνουν ως ιδανική λύση; Κάντε εναλλάξ σετ με μικρά και μεγαλύτερα βάρη.

Μοιραστείτε το