×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 222

Θερμοπηξία: η επαναστατική λύση για τις ευρυαγγείες και τις κόκκινες κηλίδες!

Οι ευρυαγγείες είναι η παθολογική διάταση των μικρών κόκκινων ή μπλε φλεβών που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Οι ευρυαγγείες συνήθως αποτελούν μόνο κοσμητικό πρόβλημα, ενώ σπανιότερα προξενούν και ενοχλήσεις (κάψιμο, αίσθηση βάρους, μούδιασμα, κράμπες κ.α.)

Η διάμετρος των ευρυαγγειών ποικίλει από 0,1mm έως 1mm και κατά περίπτωση εμφανίζονται ως μεμονωμένοι (τριχοειδείς) φλεβικοί κλάδοι ή και ως εκταταμένοι φλεβικοί σχηματισμοί με θυσανοειδή ή αραχνοειδή μορφή.

Οι ευρυαγγείες ενδέχεται να εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της παθολογικής διάτασης μεγαλύτερων φλεβών (φλεβεκτασιών) ή λόγω φλεβικής ανεπάρκειας (κιρσών).

Εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στις γυναίκες και η παρουσία τους σχετίζεται με την κληρονομικότητα, την εγκυμοσύνη και τις ορμονικές διαταραχές. Η καθιστική ζωή, η παρατεταμένη ορθοστασία, η παχυσαρκία και οι μικροτραυματισμοί αναφέρονται επίσης ως αιτία εμφάνισης των ευρυαγγειών.

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται συνήθως στην εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια του μηρού και γόνατος, στην έσω επιφάνεια της κνήμης και του αστραγάλου, στην έξω επιφάνεια του ποδιού αλλά και στην περιοχή του κορμού και του προσώπου.

Πως θεραπεύονται οι ευρυαγγείες;

Η σκληροθεραπεία και τα ειδικά μη επεμβατικά laser αποτελούσαν μέχρι τώρα τις πιο αξιόπιστες επιλογές θεραπείας, έχοντας όμως σημαντικούς περιορισμούς:

Η σκληροθεραπεία (κλείσιμο της φλέβας με την έγχυση σκληρυντικής ουσίας) αποτελεί βασική επιλογή για τη θεραπεία των ευρυαγγειών. Όμως, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιοχές του σώματος (π.χ. πρόσωπο, αστραγάλους), ούτε σε πολύ λεπτά αγγεία (<0,3mm). Είναι αρκετά επώδυνη θεραπεία, κατόπιν αυτής απαιτείται η χρήση ελαστικών καλτσών, ενώ στα σημεία της θεραπείας παρατηρούνται μώλωπες ή και υπερμελάχρωση του δέρματος για αρκετές ημέρες.

Τα ειδικά μη επεμβατικά laser έχουν συνεισφέρει σημαντικά στη θεραπεία των ευρυαγγειών, όμως η χρήση τους δεν ενδείκνυται για όλους του τύπους δέρματος, ούτε για όλες τις εποχές του χρόνου. Η μη ενδεδειγμένη χρήση τους έχει συσχετιστεί με σημαντικές επιπλοκές (αποχρωματισμό, έγκαυμα).

Η θερμοπηξία είναι η καινοτομική μέθοδος που άλλαξε τον τρόπο θεραπείας των ευρυαγγειών. Ξεπερνώντας τους περιορισμούς και τα προβλήματα της σκληροθεραπείας και των laser, η εξειδικευμένη θερμοπηξία (σύστημα TC3000) δίνει άμεση λύση στη θεραπεία των ευρυαγγειών σε κάθε περιοχή του σώματος, σε κάθε τύπο δέρματος, όλες τις εποχές του χρόνου, με απόλυτη ασφάλεια και ανώδυνο τρόπο.

Τί είναι η θερμοπηξία;

Η μέθοδος της θερμοπηξίας με το σύστημα TC3000 ξεκίνησε στην Ευρώπη από το 1999 και αναπτύχθηκε από κορυφαίους φλεβολόγους, ειδικά για τη θεραπεία των ευρυαγγειών.

Μετά από μακροχρόνια κλινική εμπειρία με εντυπωσιακά αποτελέσματα από την Ευρώπη, το σύστημα θερμοπηξίας TC3000 / Veinwave εγκρίθηκε και στις ΗΠΑ από τον FDA ως μια καινοτομική μέθοδος για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, της ροδόχρου νόσου και των κόκκινων κηλίδων.

Σήμερα, η θερμοπηξία με το σύστημα TC3000 αποτελεί κύρια επιλογή των αγγειολόγων φεβολόγων σε όλο τον κόσμο για την θεραπεία των ευρυαγγειών.

Πώς πραγματοπείται η θερμοπηξία;

Το σύστημα θερμοπηξίας TC3000 παράγει κύματα υψηλής συχνότητας (4 million Hertz) και μέσω μιας τριχοειδούς βελόνας (διαμέτρου 0,075-0,15mm) αποδίδει με παλμικό τρόπο θερμική ενέργεια που προξενεί εστιασμένη θερμοπηξία διακόπτοντας την ροή του αίματος στο αγγείο. Με αυτό τον τρόπο η ευρυαγγεία "σβήνει" χωρίς κανένα κίνδυνο βλάβης για την επιδερμίδα ή τους παρακείμενους ιστούς.

Αμέσως μετά την εφαρμογή η ευρυαγγεία εξαφανίζεται, ενώ στα επόμενα λεπτά εμφανίζονται ερυθρές βλατίδες. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από 48 ώρες, όμως τα ίχνη της θεραπείας παραμένουν ορατά για μερικές ημέρες μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την οριστική τους εξαφάνιση.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της θερμοπηξίας;

Η θερμοπηξία με σύστημα TC3000 είναι η καινοτομική τεχνική που άλλαξε θεαματικά τον τρόπο θεραπείας των ευρυαγγειών, των κόκκινων κηλίδων και της ροδόχρου νόσου, καθώς προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Θεραπεύει αποτελεσματικά σε κάθε περιοχή του σώματος και σε κάθε τύπο δέρματος
  • Καθιστά εφικτή τη θεραπεία ευρυαγγειών ακομα και με πολύ μικρή διάμετρο (από 0.1- 0.9mm)
  • Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε εποχή του χρόνου
  • Δεν απαιτεί ελαστική περίδεση και προφύλαξη από τον ήλιο μετά τη θεραπεία
  • Έχει άμεσα αποτελέσματα (σε 1 ή 2 συνεδρίες ανάλογα με την περιοχή και το είδος της φλέβας)
  • Δεν ενέχει κίνδυνο πρόκλησης αλλεργιών ή βλάβης (αποχρωματισμών, εγκαύματος ή νεκρωσης)
  • Δεν προξενεί πόνο και είναι εύκολα ανεκτή από τους ασθενείς
  • Είναι η πιο απλή και σύντομη θεραπεία καθώς σε 15-20 λεπτά μπορεί να θεραπεύσει ευρυαγγείες μήκους 80-100 εκατοστών

*Η θεραπεία με το σύστημα θερμοπηξίας TC3000 δεν ενδείκνυται σε ασθενείς με βηματοδότη, αλλεργία στο Nickel ή μολυσματική νόσο του δέρματος. Αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω παρακαλώ να το αναφέρετε στον ιατρό σας.

Μαρτυρία ασθενούς:

"Η λεπτή βελόνα με έκανε επιφυλακτική, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι δεν χρειαζόταν καθώς η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη. Ακόμη και οι μικρότερες φλέβες στο πόδι μου εξαφανίστηκαν. Χάρη στη θερμοπηξία νιώθω και πάλι υπέροχα."

Μαρτυρία Ιατρού:

"Η μέθοδος της θερμοπηξίας είναι η βέλτιστη θεραπευτική επιλογή για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, των κόκκινων κηλίδων και ης ροδόχρου νόσου. Το σύστημα θερμοπηξίας TC3000 μας επιτρέπει να ξεπερνούμε την αβεβαιότητα και να εγγυόμαστε στον ασθενή μας για το τελικό αποτέλεσμα."

Jean Marc Chardonneau - Phlebologist

Nantes, France

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά επικοινωνήστε με τον αγγειολόγο σας

Μάθετε περισσότερα για την θερμοπηξία ευρυαγγειών

Μοιραστείτε το