Η θεραπεία των αιμορροΐδων είναι πλέον ανώδυνη και σίγουρη!

Γράφει ο  Νίκος Αλεξάνδρου - Γενικός Χειρουργός

Γράφει ο  Χειρουργός κ. Νικόλαος Αλεξάνδρου

Οι αιμορροΐδες αποτελούν μέρος της φυσιολογικής ανατομίας του πρωκτού. Πρόκειται, ουσιαστικά, για "σάκους" που γεμίζουν με αίμα κατά την αφόδευση και ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν την περιοχή από τραυματισμούς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αιμορροΐδες μεγαλώνουν σε μέγεθος και προκαλούν σημαντικά συμπτώματα στον ασθενή: τοπική διόγκωση, πόνο, αιμορραγία, ακράτεια και φαγούρα.

Η κυριότερη αιτία που προκαλεί τις αιμορροΐδες είναι η δυσκοιλιότητα και ιδιαίτερα η έντονη και παρατεταμένη προσπάθεια κατά την αφόδευση.

Η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, αποτελούν παράγοντες που συνεισφέρουν στην επιδείνωση των αιμορροΐδων. Περίπου το 80% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποιο πρόβλημα σχετιζόμενο με αιμορροΐδες κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Συνήθως το πρόβλημα εκδηλώνεται με την εμφάνιση κόκκινου αίματος στην τουαλέτα αλλά και στο χαρτί μετά την αφόδευση ή με την αίσθηση της παρουσίας κάποιου όγκου στην περιοχή (όταν οι αιμορροΐδες "βγαίνουν" προς τα έξω).

Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε τέσσερις βαθμούς ανάλογα με τη βαρύτητά τους. 

Όταν είναι 3ου ή 4ου βαθμού είναι απαραίτητη η χειρουργική θεραπεία, δεδομένου ότι οι συντηρητικές θεραπείες (χάπια Daflon, κρέμα Proctosynalar κλπ) αποτυγχάνουν πάντοτε. Οι κλασσικές χειρουργικές μέθοδοι περιλαμβάνουν αφαίρεση των αιμορροΐδων. Το βασικότερο μειονέκτημα των μεθόδων αυτών είναι ότι συνοδεύονται από σημαντικού βαθμού πόνο, αιμορραγία και άλλες επιπλοκές (π.χ. ακράτεια) μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Τη λύση στα προβλήματα αυτά έρχεται να δώσει η χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων με τη μέθοδο αιμορροϊδοπλαστικής LHP (Laser Hemorrhoids Procedure).

Ξεκινώντας πριν από μερικά χρόνια από την Ευρώπη, σήμερα η αιμορροϊδοπλαστική (LHP) εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία σε εξειδικευμένα κέντρα αντιμετώπισης της αιμορροϊδικής νόσου σε όλο τον κόσμο. Η εστιασμένη εφαρμογή ενέργειας στους αιμορροϊδικούς όζους, από ένα ειδικό χειρουργικό laser, προκαλεί την συρρίκνωσή τους, χωρίς να είναι αναγκαία η αφαίρεσή τους. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται η φυσιολογική ανατομία της περιοχής και εκμηδενίζεται η πιθανότητα επιπλοκών.

Δείτε την θεραπεία της η αιμορροϊδοπλαστικής (LHP)

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η αιμορροϊδοπλαστική (LHP) είναι:

  • Δεν υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση, κάτι πρωτόγνωρο για τις επεμβάσεις στην περιοχή.
  • Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αιμορραγίας μετά την επέμβαση.
  • Δεν έχει επιπλοκές: όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ιατρούς και τα κατάλληλα μηχανήματα καθώς δεν προκαλεί καμία βλάβη στην περιοχή του πρωκτού.
  • Συνοδεύεται από ταχύτατη ανάρρωση του ασθενούς, ο οποίος μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του την επόμενη ημέρα!
  • Τα ποσοστά επιτυχίας που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία κυμαίνονται από 92,4 – 98%! Οι αιμορροΐδες δεν επανεμφανίζονται και ο ασθενής απαλλάσσεται οριστικά από το πρόβλημα.

Η επαναστατική εφαρμογή του laser κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας καθιστά τις κλασσικές χειρουργικές μεθόδους θεραπείας των αιμορροΐδων ξεπερασμένες, γεγονός που θα οδηγήσει στη σταδιακή κατάργησή τους.

Νίκος Αλεξάνδρου - Γενικός Χειρουργός

Νίκος Αλεξάνδρου - Γενικός Χειρουργός

Hemorrhoid Laser Clinic
210-8833893, 6944-742600
www.nikolaosalexandrou.com 

Μοιραστείτε το