Τροφές που κρατάνε την αναπνοή μας δροσερή!

Η κακοσμία του στόματος είναι μια κατάσταση που μπορεί πραγματικά να μας φέρει σε δύσκολη θέση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η κακοσμία είναι πιο έντονη το πρωί καθώς το στόμα μας έχει παραμείνει κλειστό όλο το βράδυ και το σάλιο έχει στεγνώσει. Το βούρτσισμα και ένα στοματικό διάλυμα συνήθως είναι αρκετά για ξεκινήσουμε την ημέρα μας με φρέσκια και καθαρή αναπνοή.

Πολλές τροφές ενοχοποιούνται για την άσχημη μυρωδιά που μπορεί να αναδύεται από το στόμα μας, όπως τα βαριά μπαχαρικά, τα λιπαρά φαγητά, η υπερβολική ποσότητα καφέ κ.α. Στο άρθρο αυτό σας παρουσιάσουμε τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να φρεσκάρετε την αναπνοή σας με φυσικό τρόπο.

Κανέλα

Το ευωδιαστό μπαχαρικό ανήκει σε αυτήν τη κατηγορία καθώς περιέχει αιθέρια έλαια που καταπολεμούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, τα οποία και ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή. Οι τσίχλες με γεύση κανέλας είναι μια καλή λύση που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας.

Αγγούρι

Πρόκειται για λαχανικό με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που εμποδίζει την ξηροστομία. Η ξηροστομία είναι μια από τις αιτίες που μπορεί να προκαλέσει κακοσμία τους στόματος καθώς το στόμα αφυδατώνεται και αναπτύσσονται δυσάρεστες οσμές. Και το σέλινο έχει ανάλογη δράση.

Μήλα

Τα μήλα έχουν την ικανότητα να διεγείρουν την παραγωγή σάλιου στο στόμα αλλά και να σας απαλλάξουν από την πλάκα και τα μικροσωματίδια που συσσωρεύονται στα δόντια, τα οποία ευθύνονται πολλές φορές για την κακοσμία.

Νερό

Η καλύτερη λύση για να ενυδατώσετε το στόμα σας και να αποβάλετε τα υπολείμματα τροφών από τα οποία τρέφονται και τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία. Επίσης η επαρκής κατανάλωση νερού βοηθά την παραγωγή σάλιου, το οποίο διαλύει κάθε δύσοσμη ουσία από τις τροφές και τα ροφήματα που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα.

Αν όμως παρατηρήσετε πως η κακοσμία δεν υποχωρεί, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε οδοντίατρο γιατί μάλλον το πρόβλημα έρχεται από τα δόντια σας και χρειάζεται ανάλογη οδοντιατρική θεραπεία.

Μοιραστείτε το