Ένας φυσικός τρόπος για την αποτοξίνωση του οργανισμού μετά τις γιορτές

Μετά τα γιορτινά τραπέζια και τις ατασθαλίες των εορτών, όλοι αναζητούν έναν τρόπο να αρχίσουν να «ξεφουσκώνουν» και να μπουν σε μια πιο υγιεινή διατροφική ρουτίνα. Οι γλυκοπατάτες μπορούν σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα να βοηθήσουν σε αυτό.

Ας δούμε πως:

Βράζοντας την γλυκοπατάτα και κρατώντας το νερό για ρόφημα, έχετε στα χέρια σας το καλύτερο φυσικό αποτοξινωτικό. Και δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη! Ιάπωνες επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ποντίκια και απέδειξαν πως η πρωτεΐνη που περιείχε το νερό στο οποίο έβρασαν οι γλυκοπατάτες βοήθησαν στη μείωση της όρεξης των ποντικιών. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη ονομάζεται SPP - πρόκειται για το γνωστό και ως πεπτίδιο της γλυκοπατάτας - και αποδείχτηκε πως βοήθησε τα ποντίκια να μειώσουν τη χοληστερίνη αλλά και το σωματικό τους βάρος. Ο Δρ.Koji Ishiguro, επικεφαλής του πειράματος, τόνισε πως «είναι εξακριβωμένο πως το SPP μείωσε τα επίπεδα των μορίων του λίπους στα ποντίκια και προκάλεσε σημαντικές διαφοροποιήσεις στην όρεξή τους».

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως τα ποντίκια, καθ’ όλη τη διάρκεια του πειράματος ακολούθησαν μια συγκεκριμένη διατροφή που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη ποσότητα λιπαρών, γεγονός που απέδειξε πως η πρωτεΐνη SPP δρα αποτοξινωτικά και λιποδιαλυτικά.

Μοιραστείτε το